Stillingene som prosjektleder Mobbeombud og som Elev- og lærlingeombud i Troms lyses ut. Som skoleeier er vi ikke bare opptatt av at alle skal ha det bra på skolen, men også at elevene skal fullføre utdannelsen – ikke minst ungdom som velger yrkesfag og trenger lærlingeplass. Derfor oppretter vi to egne ombud for å komme enda tettere på elevenes trivsel og utdanning, sier fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap), og viser til at bedre opplæring og skolemiljø også er nedfelt i fylkesrådets politiske plattform.

15. oktober utlyses stillingene som prosjektleder for henholdsvis Mobbeombud og som Elev- og lærlingeombud i Troms.

- Vi vet at elever opplever mobbing og at det kan gå utover skolegangen. Da trenger de noen som er dedikerte til å ivareta deres interesser. Mobbing foregår ikke bare i skolemiljøet, men kan også skje utenfor skolen og gjennom sosiale medier. Med et eget ombud blir det enklere å bli sett og ivaretatt. Elevene og foreldrene får et talerør i viktige prinsipielle spørsmål vedrørende psykososiale arbeidsmiljø, sier Myrseth som blir å ha ansvaret for ombudene.

Mobbeombudet skal være et åpent lavterskeltilbud for alle elever, lærekandidater og lærlinger i Troms i aldergruppa 6 – 19 år på grunn- og videregående skole. Ombudet skal ha de som opplever problemer i fokus og være tilgjengelig for både elever, foresatte, lærekandidater og lærlinger som ønsker råd, støtte og veiledning.

Gjennom det treårige prosjektet med mobbeombud er målet å avklare mandat, rolle og ressursbehov for et permanent mobbeombud for alle i grunn- og videregående skole og opplæring i Troms. Mobbeombud Troms skal utvikles i samarbeid med kommunene, og flere har meldt sin interesse.

Skal gi bedre læring

Fylkesrådet i Troms oppretter også en stilling som Elev- og lærlingeombud.

- Dette skal være fylkestingets ombud for elever, lærlinger og lærekandidater i videregående opplæring, og besettes på åremål. Målet er å styrke og videreutvikle elevers, lærlingers og lærekandidaters medvirkning og deltakelse i opplæringen, og være brobygger mellom skolene/lærebedriftene, fylkeskommunen og elever, lærlinger og lærekandidater.

Elev-  og lærlingeombudet skal arbeide for at alle elever, lærlinger og lærekandidater skal få en rettferdig behandling etter lov, forskrift og fylkeskommunalt regelverk. I tillegg skal ombudet være en talsperson for elever, lærlinger og lærekandidater i saker og spørsmål av spesifikk eller generell art.

- Da vi tiltrådte som fylkesråd i fjor, sa vi at vår hovedprioritet er å legge til rette for at nordnorsk ungdom skal kunne lede utviklinga i Nord-Norge. Det starter med å forsterke fokuset på ungdom sin utdannelse.  Vi tror at dette er grep som styrker elevene i dag og landsdelen i morgen, avslutter Myrseth.

Kontakt: Cecilie Myrseth, Fylkesrådsleder i Troms, Ap - Tlf. 901 50 271

×