Kultur i Troms

Er det noe utenom naturen Troms er kjent for så er det kulturen. Også denne er rik og mangfoldig.

At Troms har mye å bidra med når det gjelder tradisjonell nordnorsk kultur er ingen hemmelighet, uavhengig om den er samisk eller norsk. Likevel, Troms har også i den senere tid gjort seg internasjonalt bemerket. De hyppige og mangeartede impulsene utenfra kan være noe av forklaringen på et variert og mangfoldig kulturliv.

Flere festivaler har ikke bare trukket folk fra landsdelen, men artister og publikum fra hele verden. Festspillene i Nord- Norge som hvert år arrangeres i Harstad, er en stor begivenhet, og flere spennende musikere og kunstnere trekkes hit for å vise fram hva de driver med. Nordlysfestivalen i Tromsø er et høydepunkt for landsdelen når det gjelder klassisk musikk. En annen festival som hvert år finner sted i Tromsø er Tromsø Internasjonale Filmfestival. En etter hvert internasjonalt anerkjent filmfestival som byr på filmer fra hele verden. Den samiske kulturfestivalen Riddu Riddu i Kåfjord byr på etnisk musikk og kultur fra minoritetsgrupper i og utenfor Norge. Buktafestivalen skaper liv i Tromsø om sommeren med rock.

Hålogaland Teater er eksponenten for banebrytende scenekunst. Dessuten finner du over 100 amatørteatergrupper.

Kreativiteten, kulturen og kunsten ser ut til å trives i Troms. Fylket bidrar med talenter både i norsk og internasjonal sammenheng. I tillegg til et profesjonelt symfoniorkester har fylket 93 musikkorps og 124 sangkor! Tromsø er kjent for sitt gode jazzmiljø og nasjonalt og internasjonalt kjente artister.

×