Om Troms

Fylket består av 24 kommuner fra Bardu i sør til Karlsøy i nord. Her finner du kart over Troms.

I Troms møtes tre ulike kulturer, den norske, samiske og kvenske. Dette er et fylke med kontraster. Lys og mørke, kulde og varme. Vinterhalvåret er preget av mørket med en to måneders lang ”mørketid” hvor man ikke ser sola i det hele tatt. Derimot kan man se vakkert nordlys på himmelen når forholdene ligger til rette for det. Om sommeren er det derimot lyst både dag som natt. Fra slutten av mai til slutten av juli skinner midnattssola på natta når det er godt vær.

Troms er strategisk plassert med tanke på kommunikasjon, handel og samferdsel langs sjøveien, både mot nord, sør, øst og vest. Allerede i førhistorisk tid var havet både spiskammer og kommunikasjonsvei for de som bosatte seg her.

Vårt fylke grenser mot to andre nordiske land. Treriksrøysa markerer punktet hvor Norge, Sverige og Finland møtes. Dette stedet ligger midt i en av Europas siste villmarker, og er et punkt på Nordkalottruta. Turruta som strekker seg fra Karasjok til Sulitjelma/Jokkmokk, går over 3 land og er over 800 km lang. Ruta ble åpna av de tre landenes statsoverhoder, og markerer at her oppe er grenser kunstige. Villmarken har ingen andre grenser enn de naturen setter.

Her finner du brosjyre om Troms på norsk, engelsk og russisk.

×