Natur i Troms

KLIMA OG NATUR

Den varme Golfstrømmen påvirker klimaet i Troms. Hadde det ikke vært for Golfstrømmen hadde landskapet vært tundra.

Troms har en veldig rik og variert natur. Fjell og kystlandskapet er et ettertrakta motiv for fotografer. En tur med hurtigruta langs kysten eller en fottur blant de majestetiske fjellene i Lyngen, Lyngsalpene, er noe som må oppleves.

Det er store variasjoner i klimaet. Fra innlandet hvor det fort kommer ned i -30°C på vinteren og til kysten hvor det sjelden blir kaldere enn -10°C. Derfor er det meste av bebyggelsen konsentrert langs kysten. Man regner med at områder over 150 meter over havet ikke er beboelig pga. det harde klimaet.

Det er lite tung industri i Troms, og innbyggerne lever i et av de reneste områdene i Europa. Troms er et stort fylke og det er "god plass". Dette gir rom for fantastiske naturopplevelser.

I Nord-Troms er kontrastene store. Her skifter landskapet fra dype fjorder til enorme vidder. Fra grønne skogkledde daler til snøhvite fjelltopper. I Midt-Troms finner du Norges nest største øy, Senja. Drar du litt lenger inn i landet kommer du til Indre-Troms og her finner man enorme daler og Troms' største elv, Målselva - som forøvrig er en utmerket lakseelv.

×