Rekrutering til tannhelsesekretær utdanningen har i mange år vært svært lav. Det finnes bare tre slike linjer i Nordland, Troms og Finnmark. Disse er ved Bodø vgs, Hadsel vgs på Melbu og Breivika vgs i Tromsø. Det har vært foreslått å legge ned linjen ved Breivika vgs.

For å bli autorisert tannhelsesekretær må du ta en yrkesfaglig utdanning på tre år. Vg1 er helse- og sosialfag, Vg2 er helseservicefag og Vg3 er tannhelsesekretær. Etter endt utdanning vil du kunne gå rett ut i jobb som tannhelsesekretær. Denne utdanningen er også mulig å ta desentralisert.

I år er det så mange som 10 deltakere på voksenopplæringen som undervises desentralisert og med samlinger i Tromsø. Det er Hanne Watten Ernstsen som er faglærer ved Breivika vgs.

Breivika vgs i Tromsø.

 

Kunne du tenke deg å bli tannhelsesekretær?

Fabiane Lima Dossantos er en av studentene som er ferdig utdannet tannhelsesekretær våren 2017.

Hvorfor har du valgt dette studie?

Dossantos sier - «Jeg har hatt praksis i 8 måneder og har god innsikt i hva jobben som tannhelsesekretær går ut på. Jeg synes det er viktig å lære hvorfor man gjør de forskjellige oppgavene i teori, ikke bare utføre de i praksis. Dette tror jeg fører til en større forståelse for faget og en større trygghet i yrket. Jeg synes oppgavene er kjempe spennende og jeg gleder meg til å komme ut i jobb til våren og få nye kollegaer».

 Fabiane Lima Dossantos utdanner seg til tannhelsesekretær. Ferdig 2017

Fabiane Lima Dossantos studerer for å bli tannhelsesekretær, student på voksenopplæringen ved Breivika vgs. Hun er ferdig våren 2017.

 

Ved Breivika vgs på Vg2 helseservice er det mange som enda ikke har tatt valget for neste års studie. Det er mange retninger for unge studenter som må ta valg som vil påvirke deres yrkesretning i framtiden.

Ved Breivika videregående skole møtte vi på tre av elevene ved årets kull, Vg2 helseservicefag, som vurderer å velge linjen for tannhelsesekretærer til neste høst.

Hva er det dere synes virker spennende med dette yrkesvalget?

«Jeg vil gjerne jobbe med mennesker og arbeidsoppgavene virker variert og spennende» - sier Marie Olsen (17) ved Breivika vgs. En av årsakene til at Marie, Hanne og Maria har valgt denne skolen er at de kan begynne rett i jobb når de er ferdig utdannet her. De ønsket en praktisk skole hvor de fikk utvikle sine egne ferdigheter. Jentene er aktive i fritiden med både fotball, trening og ekstra jobb og gleder seg til å ta fatt på sin egen yrkes karriere.

 Fra venstre Marie Olsen (17 år), Hanne Langnes (17 år), Maria Kristiane Albrigtsen (17 år).

På bildet elever ved Helseservicefag Vg2, Breivika vgs, som vurderer å bli tannhelsesekretærer. Fra venstre Marie Olsen (17 år), Hanne Langnes (17 år), Maria Kristiane Albrigtsen (17 år). 

×