Fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp), var til stede da den første nye hurtigbåten ble sjøsatt 3. september. «Fjorddronningen» skal gå i trafikk på linje 2; Tromsø – Finnsnes – Brøstadbotn – Engenes – Harstad fra 1. januar 2020.

- Det var en stor glede å være til stede under sjøsettingen sier Prestbakmo. «Fjorddronningen» er et meget flott fartøy, og jeg føler meg trygg på at våre reisende vil oppleve økt komfort og kvalitet på den viktige linjen mellom fylkets to største byer. Vi har med den nye kontrakten lagt grunnlaget for en vekst i antall passasjerer fra dagens nivå som ligger på om lag 200.000 i året.

Ny hurtigbåtkontrakt

«Fjorddronningen» vil bli ferdigstilt i løpet av september, og vil etter planen sette kursen mot Troms i oktober.

Ytterligere to identiske fartøy til skal bygges ved Oma Baatbyggeri på Stord, «Fjordprins» og «Fjordjarl», disse vil bli ferdigstilt henholdsvis i desember og på nyåret.

Alle tre fartøyene skal settes inn i den nye hurtigbåtkontrakten som har oppstart 1. januar 2020. Det er Norled som vil være operatør på de nye fartøyene.

Bedre plass og mer komfort

Mens dagens båter har plass til 250 passasjerer, vil de nye fartøyene kunne ta med seg 296 reisende. De vil også ha ekstra plass til bagasje, samt sykler.  

Fartøyene vil i tillegg være godt tilrettelagt for barnefamilier på tur, hvor en egen barne- og ungdomsavdeling vil være plassert i nærheten av seter med ekstra benstrekk, kiosk, plass for barnevogn og evakueringsstasjonen.

Setene i nybåtene vil ha meget høy kvalitet, med blant annet skinntrekk og justerbar rygg. Den justerbare ryggen gjelder ikke seter som er ved fast bord (ca 100 stk.).

Ved alle sitteplasser i salongen vil det være strømuttak (230V og USB) og for passasjerer som ønsker å oppholde seg ute på reisen, vil et toppdekk være tilgjengelig.

×